OPNAME STOP !!!

Rozina . poes met leukemie

Het is zeker tot eind augustus 2016 niet meer mogelijk nog katten voor plaatsing bij Stichting Kattenbos op te geven.

Er zijn de laatste maanden zoveel aanvragen geweest , ik kan dit werkelijk niet meer verwerken.

Er staan een aantal katten op de wachtlijst waarvan toegezegd is dat zij hier kunnen komen wonen en deze katten worden nog opgenomen.

Aangezien het hier geen kattenpakhuis is , worden alle katten die hier komen wonen met de nodige zorg , aandacht en liefde geïntegreerd in het leven hier en dat is geen lopende band werk. Dat kost veel tijd want iedere nieuwe bewoner moet zich hier prettig voelen , het is immers hun thuis de rest van hun leven.

Ook voor ons is de komst van iedere nieuwe kat weer spannend want geen enkele kat is gelijk , iedere kat reageert weer anders op de nieuwe situatie.

Wij begeleiden hen met liefde en plezier maar op het moment voel ik me opgejaagd door de vele verzoeken tot opname.

Met angst en beven open ik 's morgens de mailbox en wordt ik iedere keer weer treurig van het feit dat zoveel eigenaren vragen of ik hun kat(ten) op wil nemen.

Stichting Kattenbos is een opvang voor , voornamelijk , zwerfkatten met medische problemen , die in een asiel geen kans meer hebben op herplaatsing en daardoor vroeg of laat op de euthanasie lijst komen te staan.

Katten met kattenaids , leukemie , suikerziekte e.d. zijn katten die nauwelijks door mensen uit het asiel gehaald worden , als het dan ook nog wat schuwe of angstige ex-zwerfkatten zijn , maken ze helemaal geen kans.

Voor die katten willen wij opkomen om hen een veilige laatste tijd van leven te kunnen geven.

Gecastreerde huiskatten met kattenaids kunnen een gewoon normaal leven leiden in een gezin.

Zolang ze niet vechten is er geen gevaar voor andere katten , zolang ze maar gecastreerd zijn , dus niet meer kunnen vechten en geen kittens kunnen verwekken want er zijn sterke aanwijzingen dat de kittens al bij de conceptie besmet raken.

Helaas hebben nog veel dierenartsen weinig kennis over kattenaids en geven mensen dwaze informatie , waardoor mensen bang worden en denken dat ze afstand moeten doen van hun kat.  Terwijl eigenlijk het enige advies zou moeten zijn : castreren !!!

Dat ene mij bekende gezin , wat een ongecastreerde kater vrij rond laat lopen in de stad , en zonder blikken of blozen om de haverklap bij de dierenarts zit om de vechtwonden op te laten lappen - wat dus wil zeggen dat zijn slachtoffers besmet zijn met kattenaids - zijn in mijn ogen criminelen die willens en wetens , de rivalen van deze kater , het vrouwtje waar hij mee paart en de kittens die hij verwekt , met kattennaids laten besmetten !!!  De bij de conceptie besmette kittens hebben een veel lagere levensverwachting , dus de verdrietige kinderen die afscheid moeten nemen van hun kleine poesjes , komen ook op het conto van dit gezin.

Helaas hebben wij geen adequate wetgeving in deze  , heeft niemand de macht om hen te dwingen de kater te laten castreren en hebben ze blijkbaar geen geweten , mededogen en gezond verstand bij de geboorte meegekregen.

Tot op het bot , puur egoïstische mensen !!!

 

Katten met leukemie is een ander probleem.

Zij kunnen wel besmettelijk zijn voor andere katten , zeker voor hele jonge katten.

In een groep met alleen oudere katten is het besmettingsrisico laag en bovendien kunnen ook katten met leukemie nog vele jaren een heel normaal leven leiden zonder ziek te zijn. Wel stress vermijden want dat is een trigger voor vele ziektes bij katten , ook bij leukemie.

Kortom , voor men daadwerkelijk afstand wil doen van de eigen kat , kan men zich beter eerst informeren naar alle mogelijke oplossingen voor de problemen die de kat blijkbaar heeft of geeft.

Vaak blijkt afstand doen dan helemaal niet meer nodig.

********************************************

Ik heb het afgelopen jaar honderden mails gekregen , bijna voornamelijk met de vraag 1 of meer katten op te nemen.  Een paar mensen vroegen om advies , vaak naar aanleiding van wat ze op de website gelezen hadden en die katten leven nog steeds gelukkig en blij bij hun eigen mensen.

Veel mails bevatten nauwelijks meer infomatie dan dat de kat weg moet vanwege scheiding , allergie (weer terug van weggeweest maar nu bij nieuwe partners)Boos, ouders overleden en alle kinderen hebben al een kat enz.enz. kortom een overvloed van informatie over de eigen problemen maar geen enkele informatie over de kat(ten).

Sommige mails bevatten zelfs die informatie niet.

De kat moet gewoon weg. Punt uit.

De meeste mails gaven wel wat informatie over de problemen van de kat maar niet over wat men er zelf al aan gedaan had of had laten doen.

Vaak kan ik aan de hand van de geschetste problemen al vermoeden dat er iets medisch aan de hand is , maar als het woord dierenarts al gevallen is , is het niet meer dan dat de dierenarts de kat er gezond uit vindt zien.

Ik weet natuurlijk nooit of de verhalen waar zijn maar als men met een kat bij de dierenarts komt omdat hij/zij b.v. ineens in huis plast  ga ik er toch vanuit dat de da een test doet om op blaasgruis , blaasontsteking en nierfunctie te testen. Om te beginnen !!

De realiteit is dat de meeste katten helemaal geen dierenarts gezien hebben en dat men de kat met problemen , blaasgruis , te hoge schildklier , suikerziekte , pancreatitis en kanker  om maar eens een paar ziektes te noemen die gedragsproblemen bij een kat teweeg brengen , niet meer willen hebben vanwege de problemen en van de kat af willen. Zo goedkoop mogelijk !!

Ik zou nog honderden voorbeelden kunnen geven en gelukkig zitten er ook hele serieuze verhalen tussen en hele lieve mensen die hele gegronde redenen hebben waarom een kat beter naar mij zou kunnen dan in huis blijven. B.v. als een nieuwe kat leukemie blijkt te hebben terwijl er jonge katten in huis aanwezig zijn , en die katten komen dan ook op de wachtlijst.

Maar realiteit is dat al die mails , het navragen naar dierenartsbezoeken , meer informatie enz. heel erg veel tijd kosten.  Tijd die afgaat van de aandacht voor de katten die hier al zitten en meestal krijg ik niet eens een antwoord terug als ik om meer informatie of uitslagen van de dierenarts vraag.

Of als ik vraag of de nieuwe partner zich heeft laten testen op kattenallegie c.q. medicijnen geprobeerd heeft , zoeken ze wel een adres waar men dat niet vraagt. ( Het ging o.a. om een gehandicapte kat die moeilijk te herplaatsen was).

Ik heb dan ook beloten om geen mails meer te beantwoorden van mensen die geen donateur zijn. 

Ik stuur hen nog wel een link van deze pagina toe.

Alle informatie over Stichting Kattenbos  , incusief het IBAN nummer staat in de onderste menubalk van deze website onder de naam INFORMATIE.

Ik wil graag mensen helpen bij hun problemen met hun kat maar op deze manier heb ik een dagtaak aan de beantwoording van mails over katten die hier eigenlijk niet thuis horen maar in de eerste plaats naar de dierenarts moeten voor onderzoek naar hun problemen.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Agnes Nieuwenhuizen-Dielesen | Antwoord 28.09.2017 07.52

Groot gelijk!!
Men moet maar eens verantwoording nemen voor hun eigen huisdier.
Een dier is geen wegwerpartikel!

Leida | Antwoord 27.06.2016 21.40

Los je het voor ze op, dan nemen ze zo weer een volgende hond of kat. Gelukkig zijn er ook veel goede mensen in de wereld.

Leida | Antwoord 27.06.2016 21.38

Je zult altijd zulke mensen houden. Je kunt ze in ieder geval advies geven. Dat doe je al. Dan is het hun eigen verantwoordelijkheid wat ze doen.

leidatimmer | Antwoord 19.06.2016 13.03

Gedragstherapeuten zijn er ook om mensen te leren om aan de behoeften van de kat tegemoet te komen. Het doorverwijzen kan de druk op jullie wegnemen.

Lenička 27.06.2016 01.37

De groep die ik bedoel wil helemaal hun kat niet herplaatsen , ze willen er alleen maar vanaf en ze denken dat het bij mij gratis kan. Het asiel vinden ze te

Lenička 27.06.2016 01.36

duur.Als ik vertel dat ik hetzelfde vraag als asiels zeggen ze doodleuk dat ze de kat(ten) dan wel op straat gooien want dan neemt het asiel ze uiteindelijk wel

Lenička 27.06.2016 01.35

gratis op als zijnde zwerfkatten. Sinds de crisis hoor ik dit argument steeds vaker. Jij praat over een hele ander groep mensen Leida , waarschijnlijk heb jij

Lenička 27.06.2016 01.34

met deze groep mensen niet of minder te maken dan asielen en opvangen. De 'goedwillende' onder deze mensen zet de kat op Marktplaats , het ergste wat je kunt

Lenička 27.06.2016 01.33

doen. Veel van deze katten kwamen ook al van Marktplaats en andere sites. Dat is wat ik te horen krijg als ik vraag waar ze de katten vandaan hebben.

Lenička 27.06.2016 01.32

Teken s.v.p. de petities !
http://www.sophia-vereeniging.nl/nl/petitie.html
https://help.four-paws.org/nl-NL/pet-deception-petition

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

11.10 | 14:48

Heel hartelijk dank vvor Uw donatie , we zijn er heel blij mee !!!
Vriendelijke groeten
Lenička Roozendaal

...
11.10 | 14:13

Heel hartelijk dank voor de donatie en het compliment !!!
Vriendelijke groeten,
Lenička

...
10.10 | 08:53

Donatie gedaan. Voor al het goede werk wat jullie doen.

...
06.10 | 11:14

Wij waren zeer onder de indruk van het artikel in de Telegraaf van 4 Oktober jl.
Ik ga dit jaar mijn kerstpakket aan u doneren. ! Fantastisch werk doet u.

...
Je vindt deze pagina leuk