Wat uw kat ziek kan maken !!!

Als je huisdier kon praten, smeekte ze je om deze dingen uit je huis te halen

 Door Dr. Karen Shaw Becker

U wist waarschijnlijk al dat honden een supergevoelig gehoor hebben, maar katten ook en als je je huis met allerlei technologie vult, worden geluiden die wij niet kunnen horen voor hen vergroot in alarmerende mate.

  • Echografie is in wezen een menselijk concept, maar voor honden en katten zijn de hogere frequenties die we ultrageluid noemen slechts een deel van wat ze ervaren, alleen sterk geïntensiveerd
  • Geluiden die mensen irriteren, zoals een vuilniswagen, kunnen ondraaglijk zijn voor uw huisdieren, maar apparaten zoals rookdetectoren kunnen een hoge toon afgeven die u niet kunt horen, maar zij horen dat wel
  • Gezonde mensen kunnen zeer laagfrequente geluiden horen, gemeten in het aantal trillingen in één seconde: 20 Hertz (Hz) tot een hoge frequentie van 20.000 Hz, maar honden kunnen tot 45.000 Hz horen en katten tot 64.000 Hz
  • Ruis heeft het vermogen om het endocriene ritme van dieren te verstoren, net zoals het kan voor mensen, maar het maakt ze kwetsbaarder voor aanvallen en op dezelfde manier kunnen flikkerende lichten de kritieke CFK-drempel overschrijden.

Ultrasound: U kunt het niet horen, maar het maakt hen gek

 In de wereld van vandaag klinken dingen die we als vanzelfsprekend ervaren ,  versterkt in de gevoelige oren van dieren en ze worden gedwongen dagelijks ermee om te gaan.

In het verleden waren er niet zoveel  apparaten die   waarschuwen met geluiden , die de dieren waar we van houden doen schrikken, in verwarring brengen en vaak diep verstoren.

Slechts een paar decennia geleden bestond technologie zoals we die nu kennen - tenminste in de mate die we vandaag kennen - niet. Er waren geen pc's, mobiele telefoons of SmartMeters, en geen draadloze routers of rookmelders.

Er waren geen schetterende tv's, radio's en stereo's, maar er waren ook geen flikkerende gloeilampen, vooral van LED-lampen, die een geheel andere reeks problemen met zich meebrengen.

Als het om uw huisdieren gaat, kunnen geluiden die zijn verbonden met onze technologie een auditieve kakofonie zijn die mogelijk disco/laserachtige effecten bevat. CNET.com zegt:

"Hun zintuigen zijn anders afgestemd dan de onze en kunnen een kakofonie van ruis en disco effecten detecteren die wij niet kunnen horen, vooral omdat we onze huizen werkelijk vullen met technologie.

U kunt een piepende rookdetector snel repareren door de batterij te verwisselen, maar het kan ook een constant hoog geluid produceren dat alleen uw hond en kat kan waarnemen. "

Een assistent-professor neurologie aan het University of Florida College of Veterinary Medicine, Dr. Sheila Carrera-Justiz zegt dat de wereld een heel andere plek is voor uw huisdieren dan voor de mensen om hen heen.

Het geluid van de vuilniswagen, bijvoorbeeld, kan u tijdelijk storen, maar het kan voor uw dieren ondraaglijk zijn.

Alles wat wij kunnen horen, zij kunnen dat beter horen.

Dr. Katherine Houpt, een expert op het gebied van omgevingsfactoren aan het College of Veterinary Medicine van de Cornell University, merkt op dat veel honden bang zijn voor rookmelders, zelfs als ze geen geluid lijken te maken. "Dus de hond wordt gek en de eigenaar weet niet waarom."

Afgezien van het ondraaglijke geluid gemaakt door de bovengenoemde rookmelder,  er zijn meer geluidsfrequenties die mensen niet kunnen horen.

Echografie: je kunt het niet horen, maar het maakt ze gek

Dangerous Decibels legt een beetje uit hoe frequentie en amplitude voor mensen werken:

-Amplitude wordt gemeten in decibel (dBA) van geluidsdruk en meet hoe krachtig de golf is. Nul dBA is de zachtste die een mens kan horen; spreekstemmen zijn ongeveer 65 dBA, en een rockconcert kan ongeveer 120 dBA bereiken.

-Frequentie echter:

"Wordt gemeten in het aantal geluidstrillingen in één seconde. Een gezond oor kan geluiden horen van zeer lage frequentie, 20 Hertz (Hz) of 20 cycli per seconde, tot een zeer hoge frequentie van 20.000 Hz. De laagste A-toets op de piano is 27 Hz. De middelste C-toets op een piano creëert een 262 Hertz-toon. De hoogste toets op de piano is 4186 Hz. "

We noemen het echografie, maar hoewel elektronica is ontworpen om hoge tonen te elimineren, zodat mensen ze niet kunnen horen, zijn je huisdieren letterlijk 'een en al oor'.  

Feline Audiogenic Reflex-aanvallen. FARS

(Vorm van epilepsie bij katten veroorzaakt door hoge geluiden)

Hoewel het compleet anders is voor honden, die geluiden tot 45.000 Hz kunnen horen, kunnen katten tot 64.000 Hz horen, een gevoeligheid die zelfs felle audiogene reflexaanvallen kan veroorzaken. Volgens een onderzoek naar de epileptische episodes , zonder behandeling voor de katten:

"Veel eigenaren meldden een langzame achteruitgang in de gezondheid van hun kat, ze werden minder responsief, konden niet meer springen, werden ongecoördineerd of zwak in het bekken en vertoonden een dramatisch gewichtsverlies.

Deze symptomen werden uitsluitend gemeld bij katten die gedurende (meer dan) [twee] jaar een aanval ondergingen , waarbij eigenaars verklaarden dat deze symptomen invloed hadden op de kwaliteit van hun kat (kwaliteit van leven). "

De studie merkte meer dan een dozijn hoge geluiden op (waarvan je sommige niet zou bedenken in die termen), vaak gehoord in huishoudens en geassocieerd, in mindere of meerdere mate, met epileptische problemen die 96 katten gedurende minstens een jaar hadden. Afhankelijk van de omstandigheden, het vermijden van deze geluiden elimineerde de aanvallen bij 72 van de katten:

Verkreukelen van aluminiumfolie, papieren of plastic zakken

Het geluid dat wordt gecreëerd door een hond die zijn nek krabt en zijn kraag rammelt

Een metalen lepel te laten vallen in een keramische voerbak

Tikken op glas, munten of sleutels

Tikken van computertoetsenborden of klikken met de muis

Het klikken op de tong van een eigenaar

De korte, scherpe schreeuw van een jong kind

Een belsignaal of een digitaal alarm

Lopend water

 

Het is onmogelijk om te zeggen wat katten en honden op een bepaald moment horen, maar Jeremy G. Turner, Ph.D. van de afdeling farmacologie van de School of Medicine van de Southern Illinois University heeft in 2005 onderzoek gedaan naar de invloed van geluid op proefdieren.

Een van zijn meest verontrustende ontdekkingen was dat ruis het vermogen heeft om het endocriene ritme van dieren te verstoren, net zoals het voor mensen kan, maar het maakt ze kwetsbaarder voor aanvallen. Het geluid van de "handtekening" van verschillende elektronische apparaten varieert sterk, maar volgens CNet.com zijn enkele van de ergste degenen die het moeilijkst te controleren zijn. Verder:

"We hebben de geluidssignatuur van elk onderdeel in onze voorbeeldmediakamer zelf vastgelegd: twee van de duidelijkste echografiesignalen kwamen van de LED-lamp in een tafellamp en de 42-inch lcd-tv aan de muur.

Als er één component tegelijk wordt ingeschakeld, wordt duidelijk dat een PAR 30 LED-lamp aanzienlijk is toegevoegd aan de ultrasone handtekening van een kamer, maar het inschakelen van de 42-inch lcd-tv - zelfs wanneer er niets op wordt afgespeeld - heeft het meest toegevoegd. "

Flikkerende lichten: wij  kunnen het misschien niet zien, maar misschien kunnen zij dat wel.

Met ingang van 2014 begon het marktaandeel van LED-lampen (light-emitting diodes) toe te nemen. 

Zion Market Research meldt dat dit soort verlichting 10 keer efficiënter is dan gloeilampen, waarbij de helderheid en de levensduur van het product ook groter zijn dan die van TL-verlichting.

Voor huisdieren geldt echter een prijs.

Want of een mens nu wel of niet een bepaalde tekortkoming in dit soort verlichting kan zien, er is het probleem van flikkeren, onophoudelijk aan en uit, of ze nu op dim of vol zijn ingesteld , zoals een constante discobal die nooit stopt, toegevoegd aan het hoge gejank.

Als je dieren kunnen praten, noemen ze het misschien een dubbele zweem van sensorische overbelasting .

Ik geloof dat in gevangenschap levende vogels bijzonder gevoelig zijn voor de negatieve emotionele effecten van synthetische verlichting.

Een expert zegt dat het flikkeren van LED-lampen is wat je krijgt met goedkope onderdelen; CNet.com merkt op dat LED-lampen gelijkstroom-apparaten zijn die op wisselspanning (AC) werken en die moeten worden geconverteerd voordat ze de LED's naar de lampen voeren, en dat is waar het probleem waarschijnlijk begint.

Iets dat de kritische flikkerfusie (CFF) drempelwaarde wordt genoemd - de frequentie die een licht moet uitstralen om als een constante lichtbron te worden beschouwd - kan zo laag zijn als 24 Hz of flikkeringen per seconde. Voor het menselijk oog is het een "vloeiende" overgang bij het bekijken van, bijvoorbeeld, online video. Honden zien het echter anders, maar hebben weer een gevoeliger CFF van 80 flikkeringen per seconde, oftewel 80 Hz, waardoor de meeste honden meestal met iets anders bezig zijn in plaats van voor de tv te ploffen.

Het effect dat dit soort flikkerende lichten heeft op honden en katten is tot nu toe onbekend, maar onderzoekers hebben enkele interessante gegevens ontdekt, vooral sinds Richard Inger, Ph.D. van de Universiteit van Exeter zegt dat het andere dieren beïnvloedt.

Een studie die plaatsvond in Sacramento City College in Californië en Southwick's Zoo in Mendon, Massachusetts, toonde aan dat de menselijk onzichtbare lichtshow tot angst bij dieren kan aanzetten.

Er is een waarderingssite genaamd LEDBenchmark.com  met een beoordeling van de flikkering van veel LED-lampjes, waarbij lagere cijfers in zowel knipperpercentages als flikkerindex het meest gewenst zijn om het probleem te minimaliseren, naast overschakelen naar niet-LED-verlichting. Naarmate de technologie vordert, is het niet erg waarschijnlijk dat we alle "toeters en bellen" die onze huishoudens soepel maken, hetzij nu, hetzij in de nabije toekomst, opzij kunnen schuiven.

Maar bij elke nieuwe innovatie, nieuwbouw of renovatie van huizen en bedrijven, is het logisch om rekening te houden met de impact die bepaalde aspecten ervan hebben op uw huisdieren. Dingen die u kunt doen om de elektronische vervuiling bij u thuis te verminderen, zijn onder meer:

  • Schakel apparaten uit aan de stekker of koppel ze los, wat ook een fantoomvoeding oplevert
  • Wijs een kamer in uw huis toe als een "stille kamer", zonder elektronica, draadloze routers of led-verlichting
  • Plaats media-apparatuur thuis in een kast of garage om echografie te isoleren, evenals het gejank en zoemende geluiden, die duidelijk kunnen worden gehoord door uw huisdier
  • Winkel voor LED-lampen met lage flikkeringen of schakel over naar andere lichtbronnen (inclusief gloeilampen), wat mijn aanbeveling is.
  • Bron: https://healthypets.mercola.com/sites/healthypets/archive/2018/05/31/is-technology-driving-pet-insane.aspx?utm_source=petsnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20180531Z2&et_cid=DM210359&et_rid=319880065

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.
Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

11.09 | 13:39

Bino'tje...... je wordt lekker mijn adoptiemeisje. 😻

...
10.09 | 17:09

Wil Bino nog geadopteerd worden? Ik val als een blok voor haar. 😻
Ze krijgt dan 2 stiefbroertjes op afstand?

...
09.09 | 18:29

Ik kan je helaas niet helpen. Ik heb geen faciliteiten voor tijdelijke opvang en zit al helemaal vol met afstands- en zwerfkatten. Een pension zoeken lijkt mij.

...
09.09 | 18:10

Ik zoek tijdelijke op vang voor grumpy en gompy zijn broer en zus ik heb ze met de flres groot gebracht en ik kan niet zonder ze maar ik ga verhuizen

...
Je vindt deze pagina leuk