Help het Kattenbos uit (na) de brand!!!

Berichtje van Lenička

Lieve lieve mensen!!!!!!
Eindelijk heb ik een beperkte toegang tot internet en kan dus even reageren. Er komt zo verschrikkelijk veel op me af dat het niet te overzien is. Op dit moment is mijn eerste prioriteit om alle nog op het terrein rondlopende katten te vangen.
Dat gaat moeizaam. Het zijn de schuwste katten , ze zijn getraumatiseerd , ze hebben het koud , het water dat we neerzetten is in een uur bevroren , de brokjes die we neerzetten worden heel snel door de vogels opgegeten want die hebben ook honger - 1 merel zat al in een vangkooi- dus het is veel geduld en veel tijd hebben. Vandaag hebben we nog 3 katten gevangen waarvan 1 die we vanaf het begin niet gezien  hadden en die we al op de lijst met definitief vermiste katten hadden staan. Er zijn helaas nog 8 katten die we vanaf dag 1 niet meer gezien hebben. Maar we hebben nog hoop!!!!!
Hoop is ook wat me op de been houdt. Er komt zo verschrikkelijk veel tegelijk op me af. Mijn eerste zorg zijn de katten maar daar hebben de verzekering , de asbestsanering en al die andere instanties geen boodschap aan en geen begrip voor. Ze lopen in witte pakken over het terrein en verstoren de rust die ze nodig hebben om op enigszins vertrouwde plekken in de vangkooien te lopen.
Verder zijn er al een groot aantal katten naar andere opvangen en pensions. Fantastische mensen die bijna een uur nadat het bekend werd al reageerden. Verschrikkelijk dat afscheid van al je geliefde katten , al hebben ze een prachtige en vooral veilige plek , ze zijn toch uit hun vertrouwde omgeving gehaald na een afschuwelijke ervaring en nu kan ik noch de anderen hier , ze troosten.
Al die lieve mensen laten gelukkig regelmatig weten hoe het met ze gaat en die berichten zijn positief. Een aantal katten zit nog in de gedeeltes die gespaard zijn gebleven en gaan nog naar andere adressen.

Even een persoonlijk iets. Ik heb me nooit gerealiseerd wat het kan betekenen dat je op een gegeven moment in het leven naar een brandend huis staat te kijken - ik mocht toen van de brandweer niet meer het terrein op- en dat daar alles wat je hebt , al je foto's , alles wat je ooit aan leuke lieve dingetjes bij elkaar hebt gesprokkeld in het leven , alles , echt alles is weg. Zoals ik in huis liep toen ik de brand ontdekte en begon met de katten eruit te krijgen , zo stond ik buiten. Even van tevoren leefde ik gelukkig en tevreden met mijn katten in een warm veilig huis , dacht ik , en binnen tien minuten was dat een hel geworden. Zowel voor mij als voor de katten. De regie heb je niet meer in handen.
Er liepen enorm veel brandweermensen rond die mij nog enige tijd de kans gaven om katten die verdwaasd op het terrein liepen te vangen en in een veilige ruimte te zetten.
Mijn dochter was snel aanwezig en Kitty die ik al heel lang ken is meteen uit haar bed gesprongen en zo ,terwijl de brand nog lang niet geblust was , al 15 katten naar Kat in nood kunnen brengen en naar mijn dochter. Dat waren de eerste die onder dak waren.
Hierna ben ik de volgorde van hoe ze weggingen een beetje kwijt op dit moment.
Danielle en Anneliek en Margreet zijn de volgende dag meteen komen helpen. Anneliek en Margreet zijn onze dierenartsen. En Margreet , die lieve Margreet , heeft in een paar uur geregeld dat er een grote generator geplaatst werd en zo kunnen we de verblijven waar we alle gevangen katten neerzetten , verwarmen. En zelf op kunnen warmen , want bij alle ellende is het ook nog zo verschrikkelijk koud.
Op de oproep voor water hebben mensen gelukkig ook in grote getale gereageerd. Er kwam heel veel water , ik dacht eerst dat het teveel zou zijn maar niets is minder waar. Ook nu moeten alle katten drinken , we hebben enorm veel afwas enz.
Kitty kwam de volgende dag met een zakje met onderbroeken en sokken voor mij. Zij had zich beter dan ik gerealiseerd dat ik dat allemaal niet meer had.
Meer mensen dachten hieraan. Naast truien , jassen en broeken dacht iemand aan een tandenborstel , zeep en een washandje. Ik ben zo vreselijk blij met al die spullen maar ook zo geroerd dat mensen daaraan denken.  Later wil ik iedereen persoonlijk bedanken , later als alle katten veilig zijn en een hoop andere dingen geregeld zijn.
Alles is nog zo onzeker. Ik wil graag voorlopige huisvesting voor mijzelf en een aantal katten die heel persoonlijk aan mij gehecht zijn. Op dit moment hoop ik op de borstkankeronderzoeksbus die de dierenbescherming Groningen heeft staan. Als zij deze bus willen uitlenen moet er nog toestemming van Staatsbosbeheer komen om op het terrein tegenover het Kattenbos te kunnen staan. Allemaal onzeker , wel veel hoop maar zoveel instanties die zouden moeten meewerken...
Lieve mensen , er valt nog zoveel te zeggen en te vertellen , ik zal zoveel mogelijk proberen dat te doen de komende dagen.  

Ik ben vast nog veel vergeten te vermelden , allen nog dit.
ER IS MAAR 1 OFFICIEEL BANKNUMMER van Stichting Kattenbos te Lucaswolde en dat is 264929  .

Correspondentie adres is;
info@kattenbos.nl

Alleen op deze manier kan ook later al het geld verantwoord worden en iedere bedankt worden.

Op marktplaats is maar 1 iemand officieel voor St.Kattenbos aan het verzamelen en dat is Bianca.
Zij doet dat al jaren voor ons !!!

Tot zover voor vandaag , ik ben nu heel moe.
 
Ik bedank iedereen uit de grond van mijn hart voor alle reacties , medeleven en steunbetuigingen. HET HELPT !!!!! Het geeft me moed om door te gaan.  

Liefs Lenička

  THE KINDNESS , ONE DOES FOR AN ANIMAL ,

   MAY NOT CHANGE THE WORLD  >>>>>>>>>

BUT , IT WILL CHANGE THE WORLD FOR THAT ONE ANIMAL .

De vriendelijkheid die iemand geeft aan   1  dier zal de wereld niet veranderen.......

Maar het zal de wereld voor dat ene dier wel veranderen.

Stichting Kattenbos is een katten leefgemeenschap waar poezen en katers wonen die om velerlei redenen niet meer herplaatst kunnen worden.

Ze wonen in grote rennen in het bos en hebben allemaal een verwarmde binnenruimte waar ze naar eigen behoefte kunnen slapen en schuilen bij slecht weer.

Met persoonlijke aandacht , goede voeding , veel ruimte ,schone verblijven en een dierenarts aan huis , proberen we hen allemaal een kat waardig en vrolijk en liefdevol bestaan te geven.

 

 

Stichting Kattenbos is in 1993 opgericht en won in 2001 de Greystones Award ; gekozen door de lezeressen van het Kattenblad Majesteit.
Stichting Kattenbos krijgt geen subsidie maar dankzij onze donateurs kunnen wij onze katten alles geven wat zij nodig hebben.


Nieuwe donateurs zijn natuurlijk van harte welkom !

Voor € 25 per jaar bent U al donateur en krijgt U in een link naar de donateurswebsite  "Kattenspinsels " waarin een verslag gegeven wordt van de katten gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

Als donateur kunt U het Kattenbos bezoeken.  

IBAN: NL43 INGB 0000 264 929

Vergeet niet Uw (email) adres te vermelden bij het overmaken van Uw donatie !! Uw (email) adres wordt niet automatisch vermeld op de overschrijving en ik kan het niet meer achterhalen. ( Privacy wet).

En ik wil toch graag een bedankje en de link naar de   " Kattenspinsels " sturen !!!

Voor mededelingen of vragen , klik op onderstaande link !

info@kattenbos.nl


http://www.facebook.com/SanctuaryCats


 Het logo van Stichting Kattenbos is in 1993 speciaal voor de Stichting gemaakt door Henk Hester , beeldend kunstenaar.
     

Er moet nodig iets aan de wetgeving over dierenmishandeling veranderen.

A. Zijn de straffen belachelijk laag ,
ALS ER AL GESTRAFT WORDT !!!!
Meestal wordt er geschikt of geseponeerd.

B. Wordt er op deze manier ook nooit iets bekend gemaakt over straffen. Er is dan ook geen enkele afschrikwekkende werking en veel dierenmishandelaars denken dan ook ( terecht tot nu toe ) dat ze toch niet gestraft zullen worden.

Van politici die er iets aan zouden kunnen veranderen ( = de macht hebben ) , hoeven we niets te verwachten , over het algemeen doen ze lacherig over dierenwelzijn , wetgeving tegen dierenmishandeling en de dierenpolitie , we moeten het dus zelf afdwingen.

Teken daarom deze petitie !!!!

Het is een burgerinitiatief.
Invullen moet secuur gebeuren.

http://www.eendierisgeending.com/

Schrijf een reactie: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Jolanda | Antwoord 10.11.2013 15:52

Ook ik heb jullie aangemeld voor de prins kattenvoer actie. Ik ken jullie niet maar wat een geluk dat jullie er zijn voor de katten. Compliment

Monika V | Antwoord 24.05.2013 11:16

You are in my heart forever hon. Thanks for all you do to help the voiceless. Lots of love and big hugs from your friend Monika

Monika V | Antwoord 22.05.2013 11:45

Dearest Lenicka, I wish you a HAPPY BIRTHDAY and hope from the bottom of my heart that you and your kitties will have a safe home again soon. Luv U !!!

dianne lynn elko | Antwoord 25.03.2013 10:43

My thoughts and prayers have been with you.I have you in a prayer chain in my Care2 group and have lit candles for you.May God bless you and see you through.

Toos Zeguers | Antwoord 22.02.2013 18:28

Stuurde een mail naar Dierenbeschr. Gron.en kreeg antwoord dat deze wel degelijk Het Kattenbos wil steunen. Wil de mail graag doorsturen. Naar welk e-mailadres?

Carola 23.02.2013 00:30

Toos je kunt het naar lencika zelf mailen.

info@kattenbos.nl
Heel erg bedankt voor je hulp!!!!

Toos Zeguers | Antwoord 12.02.2013 22:08

Nee,heb niets gehoord van Talpa en weet niet of ik iets zou horen.Misschien hebben ze iets overgemaakt, of niet? Krijgen natuurlijk vaker verzoeken om geld...

Carola 23.02.2013 00:31

Hoi Toos

Ik heb er via Lenicka nog niets van gehoord.we laten ons verrassen.

Bianca Schonewille | Antwoord 11.02.2013 16:53

Voor het Kattenbos idd mooi dichtbij....Zaterdag ben ik er niet bij.Moet werken

Bianca Schonewille | Antwoord 11.02.2013 00:10

Morgen ga ik voor de 1e keer een enorme vracht spullen wegbrengen naar het opslagdepot.Met 2 auto's gaan we rijden......Helemaal happy

Bekijk alle reacties

Nieuwe reacties

21.01 | 14:17

Hi Lenicka, Sinds maart 2020 hebben wij een kat met aids in ons huishouden. Het gaat nu erg goed met hem en wij hopen dat wij nog lang van hem kunnen genieten!

...
05.12 | 22:29

info@kattenbos.nl !!!!! in vorig mailtje staat een n teveel

...
05.12 | 22:27

Je moet een mailtje sturen met uitgebreide informatie over de kat en waarom hij/zij weg moet naar info@kattennbos.nl Je krijgt dan een reactie met informatie.

...
05.12 | 20:59

wat moet ik doen om een kat hierheen te brengen? en hoeveel kost het?

...
Je vindt deze pagina leuk