Te adopteren katten

Ratje. Zwerfpoesje dat zijn naam te danken heeft aan het feit dat hij jaren geleden zelf in de ren kwam maar zich nooit liet vangen en zich maar zelden liet zien. Inmiddels toch gecastreerd en een stuk rustiger geworden.

Krekeltje

Amadeus. Echte buitenkat.

Blondie, poesje

Carli , schuw zwerf poesje

Carlito , dove witte kater. Kleine boef !!!

Frietje , ex zwerfpoesje , heeft maanden van hamburgers en friet geleefd bij een friettent. Heeft epilepsie.

Knappertje . ex zwerfkater met FIV

PirriPirri ex zwerfkatertje

Sophietje

Teuntje , ex zwerfkatertje met FIV

Frodo. Katertje met aids. Hij is vrij schuw.

Praktisch vanaf het begin van de oprichting van Stichting Kattenbos in 1993 was er de mogelijkheid een poes of kater financieel te adopteren. Zo'n financiële adoptie heeft 2 hele prettige kanten. Voor de stichting is het een stevige financiële bodem om de hele verzorging van de katten mogelijk te maken. De voeding en de medische verzorging zijn dagelijks terugkerende kosten maar ook sterilisatie en castratie , operaties bij ziektes , ontwormen enz., het zijn allemaal dure handelingen die toch moeten gebeuren.

Maar ook het contact met de adoptie 'ouders'  is in de loop der jaren een ontzettend leuke kant gebleken.
De adoptie kat is eigenlijk een eigen kat op afstand en de band kan heel sterk zijn. De bezoeken aan de adoptie katten zijn dan ook altijd erg leuk , soms meer voor mij dan voor de katten want de schuwere katten hebben weinig boodschap aan de mensheid. Maar men heeft dan in ieder geval de eigen adoptie kat kunnen zien en zich ook een beeld vormen waar en hoe ze leven.

Het is ook altijd pijnlijk als een adoptie kat overlijdt.
En zoals het in een mensenleven gaat , zo gaat het ook bij katten.  Sommigen worden heel oud en waren weinig ziek , en andere komen al ziek of oud binnen en hebben maar korte tijd hier kunnen genieten.
Meestal hebben mensen toch al zo'n band met het Kattenbos dat ze een andere kat ook weer een plaatsje in hun hart geven.

Helaas overlijden ook adoptanten en er komen ieder jaar weer nieuwe katten bij zodat we weer een aantal te adopteren katten hebben.

Het minimum bedrag voor een adoptie is 180 euro per jaar. ( Meer mag natuurlijk altijd ! )
Wij proberen 1x per jaar een recente foto te sturen.
 Het lukt niet altijd om een hele recente foto te sturen want de wat schuwere katten lopen hard weg als je met de camera komt en weer andere komen meteen gezellig naar je toe lopen wat ook een mooie foto maken onmogelijk maakt. Deze katten moet je altijd betrappen , maar ja , dat kost tijd.
En natuurlijk kan men de adoptie kat bezoeken in de lente , zomer en najaar.  Niet in de winter want het is hier een echt buitengebeuren en als de katten in de winter binnen liggen is het voor de schuwere niet prettig om van hun warme plekje verjaagd te worden door , in hun ogen , vreemde mensen.

Mocht U een poes of kater financieel willen adopteren bedenk dan dat het allemaal katten zijn met een vaak nare
achtergrond of een ziekte die nooit overgaat.
FIP , Aids en Leukemie zijn ziektes die meestal al bij de conceptie door ongecastreerde katers aan de kittens worden overgebracht en en passant besmetten ze ook vaak de moederpoes. Het castreren van buitenlopende katers zou echt verplicht moeten zijn , maar de vaak onverschillige eigenaren interesseert het niet wat ze aanrichten.
Het zijn vreselijke , altijd dodelijke ziektes , die veel verdriet geven bij eigenaren die ooit argeloos een ogenschijnlijk gezond kitten aanschaften.
Natte FIP b.v. openbaart zich meestal pas als een kitten ongeveer 9 maanden oud is.  Aids , Leukemie en droge FIP kan zich iets later openbaren en tot die tijd lijken de katten gezond.
Van praktisch ieder gedumpt nestje dat wij opnemen  zijn er altijd wel 1 of 2  kittens besmet.  Of allemaal.
Wij verzorgen ze allemaal tot aan hun dood. Maar ook voor deze katten zouden wij het fijn vinden als ze financieel geadopteerd worden al is het soms maar voor korte tijd.

Als U een 'adoptie op afstand' kat wilt en U hebt Uw keus gemaakt , mail ons dan s.v.p voor verder overleg.
info@kattenbos.nl 
Giften donaties en adopties zijn voor U aftrekbaar van de belasting want wij hebben een ANBI status voor de belastingen.

Dubbelklik op de foto voor verdere informatie.

Schrijf een commentaar: (Klik hier)

123website.nl
Tekens over: 160
OK Verzenden.

Edith | Antwoord 11.09.2018 13.39

Bino'tje...... je wordt lekker mijn adoptiemeisje. 😻

Marjolein Bloch | Antwoord 04.10.2017 08.25

Ik wil graag Pearl fin adopteren om dat ik uw opvang geweldig vind.Alle katten verdienen een goed huis.

Lenička 04.10.2017 14.55

Heel fijn dat U Pearl wilt adopteren , dank U wel !!! Ik mail U zo snel mogelijk alle documentatie .
Vriendelijke groeten
Lenička

Lisa | Antwoord 07.10.2014 21.06

Vanwege sterfgeval zoek mijn zoon een tijdelijke onderkomen voor zijn kat.

Reina akkerman | Antwoord 14.07.2014 18.26

Beste mevrouw, we hebben Karel nu 5 jaar en we houden van hem, maar hij valt je opeens aan en laat niet meer los. Hij kan niet bij kleine kinderen. Wat moeten w

rien slingerland | Antwoord 24.05.2014 14.56

Goeden dag, Op welke wijze kom ik met julleiin contact en meer te weten over julliei kattenopvang systematiek?

Carola 25.05.2014 05.19

wat bedoel je met kattenopvang systematiek?

Yvonne | Antwoord 17.12.2013 14.14

ik probeerde te mailen, maar mn mail kwam terug.. zou je mij kunnen mailen, zodat ik daarop kan antwoorden?

wil-iets-overmaken | Antwoord 16.12.2013 02.59

Voor wie het bankrekeningnummer zoekt, zie "BRAND" in de linkerkolom. Verder kan ik het nergens vinden op de site. Misschien handig om het prominent te plaatsen

Lenička 16.12.2013 21.08

Moet natuurlijk zijn ANBI status. Was bezig met het verplichte maar vreselijke IBAN nummer dat zo lang is dat je moeite moet doen om geen fouten te maken.

Bekijk alle commentaren

Nieuwe commentaren

Gisteren | 15:27

te plaatsen is, kriebelt het toch weer. Maar ik begin er echt niet meer aan. Ik wil jullie verder toch heel veel succes wensen met jullie stichting!!!

...
Gisteren | 15:26

geworden. Omdat katten bij mij blijkbaar oud worden, heb ik geen kat meer aangeschaft. Ze overleven mij, maar af en toe, als ik lees over een kat, die moeilijk

...
Gisteren | 15:25

Ik heb zelf 37,5 jaar een poes gehad. Vooral de eerste was helemaal zoals ik een kat wilde. Is 17,5 jaar geworden. Daarna 2 poezen, broer en zus. Zus is 20 jaar

...
18.08 | 23:38

Succes met alles, als ik in de buurt woonde kwam ik zeker helpen. Ik heb ook nog wel wat spullen, maar geen vervoer helaas Heb al veel gelezen, bijzonder!

...
Je vindt deze pagina leuk